prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγοντας ένα παράθυρο σε μία καλύτερη εμπειρία ζωής

Κοινοποίηση

Το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων της Πρέβεζας που θα φτάνει τα 60 χλμ. είναι ακόμα ένα σχέδιο που, όμως, αποκτά με την ανάθεση ένα σχήμα που οδηγεί προς την υλοποίηση. Η Ιόνια Διαδρομή έχει πίσω της σκέψεις και όραμα άνω των 10 ετών και τα επόμενα χρόνια αναμένουμε να γίνει κτήμα των χιλιάδων του ποδηλάτου.

Είναι όμως κάτι παραπάνω από ένα έργο. Είναι μία δυνατότητα, ένα άνοιγμα στο μέλλον. Είναι η εικόνα μίας άλλης προσέγγισης για τον άνθρωπο και τη σχέση του με το περιβάλλον. Να μπορείς να πάρεις το ποδήλατό σου και να πας σε μία παραλία, να μπορείς να ταξιδέψεις από τη Βόρεια Ευρώπη ως τη Μεσόγειο πάνω σε έναν ποδηλατόδρομο.

Τη δυνατότητα την είδαμε κι εμείς στα Γιάννενα αυτές τις ημέρες με την έκθεση των Πλασμάτων. Όταν βρεθήκαμε να περπατάμε στο παραλίμνιο στη μέση του δρόμου όχι πια ανάμεσα σε εκατοντάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία που σηκώνουν τείχος προς τον ορίζοντα της λίμνης και κρύβουν ακόμα και το νησί, αλλά ανάμεσα σε ανθρώπους και καλλιτεχνικά έργα. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι έτσι η πόλη του και να καλεί και άλλους από όλη τη χώρα και το εξωτερικό για να δοκιμάσουν αυτήν την παραλίμνια εμπειρία;

Φτάσαμε να τα βλέπουμε όλα αυτά, τις δυνατότητες κάπως σαν εξωτικές εμπειρίες «που δεν κάνουν για εμάς». Και μόλις ανοίγει ένα παράθυρο τότε καταλαβαίνουμε ότι όλα γίνονται και ότι εμείς είμαστε που καλούμαστε να αλλάξουμε τον τόπο μας προς το καλύτερο. Αλλά πρώτα φαίνεται ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και να μπει σε μία άλλη κίνηση για αναφανεί και ένας νέος δρόμος, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

epirusonline.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ενός ατόμου για ληστεία κατά συναυτουργία

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλειστό κυλικείο του πανεπιστημιακού παραρτήματος της Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πρέβεζα: Απειλούσε με μαχαίρι νεαρούς