prevezatv.gr
Nosokomeio Nikaias 1536x1023 1
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΙΝΑΠ: 55χρονος έπαθε εγκεφαλικό στην Πρέβεζα και τον πήγαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας

Κοινοποίηση

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σύμφωνα με την οποία ασθενής με εγκεφαλικό βρέθηκε από την Πρέβεζα στο… νοσοκομείο της Νίκαιας!

Όπως καταγγέλλεται, ασθενής 55 ετών που μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του στις 28/3/24 με εγκεφαλικό και διασωληνώθηκε στη γενική εφημερία του νοσοκομείου της Πρέβεζας, χρειάστηκε να ταξιδέψει πάνω από 4 ώρες με εντολή του ΕΚΕΠΥ για να διακομιστεί τελικά σε νοσοκομείο της Αττικής και συγκεκριμένα, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ήταν, ότι ο ασθενής επειδή ήταν παχύσαρκος δεν μπορούσε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία στο περιφερειακό νοσοκομείο της Πρέβεζας, αλλά ούτε σε όμορους νομούς.

Η καταγγελία έγινε από το προσωπικό του νοσοκομείου Νίκαιας.

«Ο ασθενής διαγνώστηκε ότι έπασχε από εγκεφαλική αιμορραγία και μάλιστα, λόγω έλλειψης κενής κλίνης ΜΕΘ στο νοσοκομείο, κατέληξε να νοσηλευτεί σε απλό θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής», σημειώνουν οι γιατροί.

ΕΙΝΑΠ: Ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει πως δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτήματα:

Είναι δυνατόν το 2024 ένας διασωληνωμένος ασθενής να αναγκάζεται να ταξιδέψει τη μισή Ελλάδα;

Είναι δυνατόν σε όλη την Δυτική Ελλάδα να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειας αξονικής τομογραφίας σε υπέρβαρο ασθενή και η μόνη λύση να είναι η μεταφορά

στην Αττική;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τις πιθανές συνέπειες στην υγεία του ασθενούς τόσο από την μεταφορά όσο και από την καθυστέρηση στη διάγνωση και την

αντιμετώπιση; Να σημειωθεί ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς χρειάζονται ειδική διαδικασία και συνοδεία από εξειδικευμένο γιατρό για να μεταφερθούν, ακόμα και από τον έναν όροφο του νοσοκομείου στον άλλο, και οι μεταφορές πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης, για τους ασθενείς με εγκεφαλικά συμβάντα η έγκαιρη αντιμετώπιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει το συμβάν και ζητά άμεσες λύσεις στα σοβαρά αυτά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πηγή http://www.newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αύξηση ανεργίας στην Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο του 2023

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 16/11 στο Cine Όαση Πρέβεζα

Γεροβασίλη: Αντιδρά στο ερωτηματολόγιο του iSYRIZA και ζητά έκτακτη σύγκληση ΠΓ και ΚΕ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ