prevezatv.gr
1200px Gr Vikos Br 2
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΕΙΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΕΒΕΖΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Παγκόσμια Κληρονομιά ως ζήτημα συγγραφής και δημοσίευσης στα ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Από την Εύα Τζαγκαράκη

Σημαντικά άρθρα έχουν γραφτεί έως και σήμερα για τα μείζονα ζητήματα του πολιτισμού μας, όπως τον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η έννοια και η αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τις τοποθεσίες και τα μνημεία τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO αντιπροσωπεύουν την ανθρώπινη ιδιοφυΐα/δημιουργικότητα και ακόμη τα υπερθετικά φαινόμενα της φύσης. Ο κατάλογος αυτός αποτυπώνει τη συνεργασία των εθνών σε σχέση με την επικοινωνία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Κάποια άρθρα αποδίδουν την αμφίσημη σημασία του φαινομένου της έκθεσης αυτών των τοποθεσιών η οποία συνεπάγεται τον υπερτουρισμό ή και τις καταστροφές ορισμένων τόπων, όπως το δοκίμιο του Ιταλού συγγραφέα Marco d’ Eramo το οποίο δημοσιεύθηκε στο New Left Review σχετικά με την Τοσκάνη. Με την εισαγωγή κάποιων τοποθεσιών αυτά τα αρνητικά φαινόμενα παρουσίασαν άνοδο, όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική η πληροφόρηση κάθε πολίτη κάθε κράτους για τόπους και μνημεία ασύλληπτης ομορφιάς τα οποία θεωρούνται θαύματα και είναι άξια κάθε σεβασμού. Στην Ελλάδα το Πολιτιστικό τοπίο του Ζαγορίου ξεχωρίζει για την ομορφιά του και ανήκει σε αυτά τα θαύματα του κόσμου.

Στη συνέχεια παρατίθεται το άρθρο (Πηγή: athinorama.gr ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της Λίνας Κλείτου – Η ανάρτηση της δημοσιογράφου

Ορισμός εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων Δήμου Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

«Τουρισμός για όλους»: Τα νέα κριτήρια για τους δικαιούχους