prevezatv.gr
Panathinaikos Paok
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νύχτα που ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ έκρυψε την μπάλα

Κοινοποίηση

Το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα, απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν η καλοδουλεμένη ομάδα του Τερίμ.

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί. Βρίσκεται 13 χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα και αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του “τριφυλλιού”. Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε ξανά το πράσινο τρένο στις ράγες.

Το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα, απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν η καλοδουλεμένη ομάδα του Τερίμ.

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί. Βρίσκεται 13 χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα και αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του “τριφυλλιού”. Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε ξανά το πράσινο τρένο στις ράγες. Ο Σέρβος τεχνικός από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία γνώριζε σε ποιο κλαμπ βρισκόταν. Ήξερε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και η φιλοσοφία του ήταν εκείνη που άρμοζε στην ιστορία του. Δεν προσπάθησε να κατεβάσει τον Παναθηναϊκό στα μέτρα του, όπως συνηθίσει αρκετοί ώστε να μη χάσουν τη θεσούλα τους. Ο δικός του Παναθηναϊκός έπρεπε να πρωταγωνιστεί, έπρεπε να κυριαρχεί, έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή. Σε γενικές γραμμές, το έκανε πράξη. Το μοναδικό που δεν κατάφερε ή που δεν πρόλαβε να καταφέρει, είναι να οδηγήσει το “τριφύλλι” στην Γη της Επαγγελίας.

Αυτός ήταν και ο λόγος του διαζυγίου και ο γάμος του Παναθηναϊκού με τον Φατίχ Τερίμ. Ο πολυνίκης Τούρκος προπονητής ήρθε για ένα και μόνο σκοπό: Να πάρει το πρωτάθλημα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί αποτυχία. Η διοίκηση το έχει κάνει σαφές και το φωνάζει: Φέτος θέλουμε το πρωτάθλημα με κάθε κόστος. Θα τα καταφέρει ο Τερίμ; Η ιστορία θα το δείξει αλλά τα δείγματα είναι θετικά.

Μετά τους συνεχόμενους τραυματισμούς λόγω των εντάσεων στις προπονήσεις, μετά τα “πειράματα” που κάποια του βγήκαν (λέγε με Κότσιρα) και κάποια όχι (τα εξτρέμ με αντίθετα πόδια όπως ο Αϊτόρ), ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να επιστρέψει στη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς αλλά προσθέτοντας τα δικά του στοιχεία. Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ αγαπάει το build up και το χτίζει τις επιθέσεις του από την άμυνα ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος. Ήταν η ίδια φιλοσοφία που είχε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Τερίμ επενδύει πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία αλλά με μία έντονη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται πιο παρορμητικός. Πιο aggressive. Δείχνει να μη φοβάται κανέναν αντίπαλο και πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του. Βγάζει την αύρα πως είναι η καλύτερη ομάδα, ανεξαρτήτως αν αυτό ισχύει. Και πολλές φορές αυτό, μαζί με το “πρέπει”, αρκεί ώστε μία ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Το βράδυ της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα. Είχαμε καιρό να δούμε τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στην Τούμπα. Θα μπορούσε να φύγει και με μεγαλύτερο σκορ και να έχει “καθαρίσει” την πρόκριση από χθες.

Και δεν υπήρξε καλύτερος τρόπος ώστε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του, από το τέρμα που σημείωσε. Ο ορισμός του “χάθηκε το τόπι”. Από τη στιγμή που η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Ντραγκόφσκι μέχρι να καταλήξει στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, η ανάπτυξη του “τριφυλλιού” ήταν ένα ποδοσφαιρικό ποίημα. Είναι από εκείνα τα γκολ που χαίρεσαι να τα βλέπεις, εκτός κι αν είσαι οπαδός της ομάδας που το δέχεται. Αλήθεια μπορείς να το δεις μόνο μία φορά; Στοιχηματίζουμε πως όχι.

Πήγη:www.newsbomb.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδότησης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» – Ποιους αφορά

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Καταγγελία ΚΚΕ Πρέβεζας για την καταστροφή πανό και αφισών του

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ