prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε κρυφό σχέδιο, ούτε το 2015 μας είχαν προειδοποιήσει

Κοινοποίηση

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 2 μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής (21.05.2023).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για μια ακόμα φορά πως περιμένει καθαρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Είπε ωστόσο πως είναι δύσκολο να υπάρξει κυβέρνηση τώρα, λόγω της απλής αναλογικής. Άρα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάμε σε δεύτερες εκλογές.

Χαρακτήρισε επίσης ανούσια την κουβέντα για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και πως δεν ασχολείται καν με πρακτικές όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα στήσει παράλληλο εκλογικό μηχανισμό για να καταγράφει αποτελέσματα, με υπόνοιες για νοθεία από την ΝΔ. Όπως είπε, η συζήτηση για παράλληλα εκλογικά αποτελέσματα του θυμίζει αυτή για… παράλληλα νομίσματα.

Επίσης, σε «πρόσκληση» του ΣΚΑΪ να ξαναβρεθεί στο studio αλλά αυτή τη φορά για debate, είπε πως είναι ανοιχτός. Μάλιστα του έγινε και συγκεκριμένα ερώτηση για να κληθούν για debate ο ίδιος και ο Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως είναι «απολύτως ανοιχτός».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε εκ νέου πως αυτό είναι κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, και πως δεν του «ξέφυγε» του πρώην υπουργού αλλά επιχειρηματολόγησε σε αυτό. «Ούτε το 2015 μας είχαν προειδοποιήσει γι αυτό που ήθελαν να κάνουν με το νόμο Κατρούγκαλου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτημα για το εάν θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά, σημείωσε πως με κυβέρνηση την ΝΔ μετά από χρόνια δόθηκε αύξηση στους συνταξιούχους, και θα συνεχίσει να τους στηρίζει μέχρι η προσωπική διαφορά θα «σβήσει», μέσω ενισχύσεων.

Για το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ επανέλαβε το επιχείρημα της κυβέρνησης πως και να μειωθεί, ενδεχομένως να μην πέσουν οι τιμές και η μείωση αυτή να απορροφηθεί από την εφοδιαστική αλυσίδα, στερώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους από το κράτος.

Επίσης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ανέφερε πως πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρεύμα καθώς το έλυσε η κυβέρνηση, γι αυτό και κανείς πλέον δεν παραπονιέται γι αυτό.

Επίσης, όπως είπε, είναι πιθανό ένα νέο market pass.

Για το ενδεχόμενο επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ σημείωσε «πως αν θέλουμε να καταστρέψουμε μια επιχείρηση που δώσαμε μάχη για να την ορθοποδήσουμε, ναι μπορεί να γίνει».

Ξεκαθάρισε επίσης πως το ΕΣΥ θα παραμείνει και δε θα αλλάξει, διατηρώντας το χαρακτήρα του ως δημόσιο. Επίσης είπε πως θα βρεθεί άκρη για τους γιατρούς στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές, ζητώντας όμως και από την τοπική αυτοδιοίκηση να «βάλει πλάτη».

«Παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ σε μικρές περιοχές»
Για τον ΕΝΦΙΑ αφού αναφέρθηκε στη μείωση των τελευταίων χρόνων, είπε πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα της ΝΔ περαιτέρω μείωση.

Είπε όμως πως εξετάζονται παρεμβάσεις σε μικρές περιοχές.

Υπερασπιζόμενος τον Διονύση Σαββόπουλο και τη δήλωσή του υπέρ της ΝΔ, είπε πως είναι υπέρ της ελεύθερη έκφρασης, και πως η ΝΔ δεν είπε τίποτα όταν άλλοι καλλιτέχνες έκαναν δηλώσεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είπε την άποψή του με ευγένεια και ευπρέπεια, επιχειρηματολογώντας, και δέχτηκε αυτή τη χυδαία επίθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και σε προσωπικές επιθέσεις που όπως είπε δέχτηκε αυτή την τετραετία, δήλωσε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ τον χωρίζει όχι μόνο πολιτικό χάος αλλά και πολιτιστικό.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποίησε τα λόγια του Άκη Σκέρτσου λέγοντας «να δω τι θα πουν στη μητέρα του Παύλου Φύσσα». Υποστήριξε πως επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας ζήτηση την ψήφο τους προκειμένου «να μαυριστεί η ΝΔ».

«Το 2020 βρεθήκαμε κοντά σε θερμό επεισόδιο»
Για τον τομέα της Εθνικής Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το 2020 φτάσαμε πολύ κοντά σε θερμό επεισόδιο, ωστόσο αυτό απετράπη. Εξήρε τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Αίγυπτο, καθώς όπως είπε έδειξε ότι μπορούν να λυθούν ζητήματα ΑΟΖ, και το ίδιο μπορεί να γίνει και με την Τουρκία.

«Όσο έτοιμοι είμαστε να τείνουμε χείρα φιλίας, άλλο τόσο θα συνεχίσω την πολιτική των εξοπλισμών, την αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας και της αποτρεπτικής δύναμης» ξεκαθάρισε παράλληλα ο πρωθυπουργός.

«Χάνει – φεύγεις, κερδίζεις – μένεις»
Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του «Χάνει – φεύγεις, κερδίζεις – μένεις», είπε πως την είπε απλά για το μπάσκετ και όχι για το τι θα γίνει σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μετά τις εκλογές. Εξάλλου ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτό είναι δικό τους ζήτημα.

Άρθρο 16
Για μια ακόμα φορά επίσης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης για ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν αυτό να μπορεί να γίνεται στην Κύπρο αλλά όχι εδώ.

Υποστήριξε όμως πως προτεραιότητά του και πάλι θα είναι η ενίσχυση των δημοσίων Πανεπιστημίων.

«Δεν έχω πρόθεση να αλλάξω τον εκλογικό νόμο»
Σε ερώτηση για το εάν θα αλλάξει πάλι ο εκλογικός νόμος για να γίνει ακόμα πιο ενισχυμένη η αναλογική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει τον εκλογικό νόμο (ο οποίος θα εφαρμοστεί εάν υπάρξουν δεύτερες εκλογές).

Όπως είπε, τον θεωρεί έναν καλό εκλογικό νόμο και πως δεν είναι καθόλου στις προθέσεις του να τον αλλάξει.

ΠΗΓΗ; newsit

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Δήμαρχο Πρέβεζας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δήμου της Καρδιάς μας!

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Συνολικά 18 οι περιοχές του Δήμου Πρέβεζας που το νερό είναι μη πόσιμο – Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κοινωνικός τουρισμός 2023 – ΟΠΕΚΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher διακοπών

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ