prevezatv.gr
ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Αυλαία στη διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ με στόχο τη μέγιστη συναίνεση

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για την κυβερνητική μεταρρύθμιση του γάμου και της τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του δηλώνοντας πως ο διάλογος τελικά κερδίζει. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο της ΕΡΤ εξήρε τη συναινετική στάση των κομμάτων σε μείζονα κοινωνικά θέματα.

Mετά το πρώτο κύμα του εσωτερικού διαλόγου της Δευτέρας, ακόμη 60 μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής ομάδας βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, με κύριο στόχο να κατατεθούν προβληματισμοί και να απαντηθούν οι ερωτήσεις των βουλευτών για την κυβερνητική πρωτοβουλία.

Γ. Μπρατάκος: Οι βουλευτές ψηφίζουν ελεύθερα

«Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση πειθούς. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν, όπως τους λέει η συνείδησή τους και θα τα δούμε όλα στη Βουλή» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Π. Μαρινάκης: Ο διάλογος κερδίζει

«Είναι μία διαδικασία ενημέρωσης, διαλόγου, επικοινωνίας, γιατί είναι ένα από τα στοιχεία που κράτησαν τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη παράταξη σε πολύ δύσκολα χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στους πολίτες, ακούει τους πολίτες και πυλώνας όλης αυτής της πορείας είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και μέσα από κάθε τέτοια διαδικασία για οποιοδήποτε θέμα προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μ. Λαζαρίδης: Με έπεισαν τα επιχειρήματα – Θα υπερψηφίσω

Αλλαγή στάσης από τον Μακάριο Λαζαρίδη.

«Ξέρετε ότι ήμουν από εκείνους που είχα εκφράσει προβληματισμούς. Άκουσα τον πρωθυπουργό και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και οι όροι γονέας ένας και γονέας δύο με έπεισαν και θα υπερψηφίσω το νόμο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Το κλειδί του διαλόγου με μηνύματα ενότητας ανέδειξαν βουλευτές της παράταξης, προσερχόμενοι στην οδό Πειραιώς.

Θ. Πλεύρης: Κανένα ρήγμα – Πανίσχυρη η ΝΔ

«Ήρθα κι εγώ για να πω τις δικές μου θέσεις και να εκθέσω τις απόψεις μου και πιστεύω ότι και οι απόψεις μου θα ακουστούν. Προσέρχεσαι σε έναν διάλογο προκειμένου να ανταλλάξεις απόψεις και ειδικά όταν αισθάνεσαι ότι τα επιχειρήματά σου είναι στιβαρά, έχει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά είναι πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία» είπε ο βουλευτής της Ν. Δ Θάνος Πλεύρης.

Δ. Μαρκόπουλος: Θετικό το ότι συζητάμε

«Είναι πολύ θετικό το ότι συζητάμε, θα ακούσουμε και θα μιλήσουμε» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Γ. Σταμάτης: Σαν οικογένεια συζητάμε αυτό το θέμα

«Όπως όλες οι οικογένειες ετερόφυλες ή ομόφυλες συζητάνε τα προβλήματά τους, έτσι κι εμείς σαν οικογένεια είμαστε στο εδώ πέρα, στο σπίτι μας και συζητάμε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Η κοινωνία έχει προχωρήσει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα το οποίο πάντα είναι μπροστά» σημείωσε ο Γιώργος Σταμάτης, βουλευτής της ΝΔ.

Α. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ: Απέδωσε η ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση

Την πεποίθηση ότι ο εσωτερικός διάλογος και η διαδικασία της ενημέρωσης θα κάνουν πιο ισχυρή την κυβερνητική παράταξη εξέφρασε μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είχαμε μια ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση και νομίζω ότι απέδωσε (…) Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία δεν θέλω να βάλω αριθμό (…) Έχουμε ένα νομοσχέδιο στο οποίο ο πρωθυπουργός έχει βγει και έχει πει ότι δεν επιβάλλει κομματική πειθαρχία ένας υπουργός παραμένει και βουλευτής, δεν χάνει την βουλευτική του ιδιότητα σε περίπτωση που συμπίπτουν αυτές οι δύο ιδιότητες στο ίδιο πρόσωπο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει χαράξει μία πορεία του πως θα μπορούσε κάποιος και να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό και να διευκολύνει την κυβέρνηση. Όλα αυτά θα τα κρίνει ο πρωθυπουργός.

Εξήρε την συναινετική στάση των κομμάτων ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας απέφυγε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας μεγάλο βήμα προόδου τη στάση που έχει επιλέξει ο κ. Κασσελάκης απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την επιστολική ψήφο και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είναι πράγματα τα θέλω να τα επαινέσω δημόσια. Το να μπορέσουν τα κόμματα στην Ελλάδα να συνεννοούνται στα μείζονα για εμένα είναι μεγάλο βήμα εμπρός του πολιτικού συστήματος».

Αυτό που προκύπτει είναι ότι αρκετοί βουλευτές που ήταν προβληματισμένοι, μετά την ενημέρωση, φαίνεται ότι στρέφονται προς το να το υπερψηφίζουν. Κάποιοι άλλοι επιμένουν πως δεν έχουν καλυφθεί και ειδικά στο θέμα της τεκνοθεσίας. Πάντως ορισμένοι που εκφράζουν διαφωνίες φαίνεται πως θα επιλέξουν τη λύση του «παρών».
 

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται το επόμενο διάστημα να έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γεωργία Σκιτζή

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν – Ποια Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ