prevezatv.gr
411e768b43be43410952ebeafd49a4d2 Xl
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΕΒΕΖΑ

Παρελκυστική τακτική Γεωργάκου για τις κατεχόμενες εκτάσεις – “Άδειασε” εισήγηση της νομικής του υπηρεσίας και απόφαση της οικονομικής επιτροπής

Κοινοποίηση

Το ζήτημα των κατεχόμενων δημοτικών εκτάσεων και πως αυτές θα ρυθμιστούν απασχολούν δεκάδες πολίτες στο Δήμο Πρέβεζας, ειδικά στη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Παρασκευή, όταν το σώμα έπρεπε να αποφασίσει για την άσκηση ένδικων μέσων εναντίον πολίτη, ο οποίος σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου φέρεται ότι με πρόθεση κατέλαβε αυθαίρετα έκταση 1475,05 τ.μ. σε παραλιακό χωριό της δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου, κληροτεμαχίου ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας και το περιέφραξε με σιδηροπασάλους και συρματόπλεγμα. Η οικονομική επιτροπή τον Ιούνιο μάλιστα ομόφωνα αποφάσισε να δώσει εντολή στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας, όπως υποστηρίξει την κατηγορία στο ποινικό Δικαστήριο (Τριμελές Πλημ/κείο Πρέβεζας) και να ενεργήσει περαιτέρω με αγωγή για την αποβολή του πολίτη και απόδοσή της έκτασης στον αληθινό κύριο Δήμο Πρέβεζας.

Ο κ. Γεωργάκος όμως ακολουθώντας παρελκυστική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς προεκλογικά δε θέλει να δυσαρεστήσει τα “αυτιά” των ψηφοφόρων, “έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια” την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας και ανέφερε: “Είχαμε πάρει μία απόφαση τον Ιούνιο σχετικά με μία κατεχόμενη έκταση. Λόγω του ότι μέσα στον Σεπτέμβριο από ότι ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ, κάτι θα προχωρήσει γι’ αυτές τις κατεχόμενες εκτάσεις, ζητώ την αναβολή έτσι ώστε να μη προχωρήσουμε σε ένδικα μέσα και να δημιουργήσουμε ένα θέμα με τις υπόλοιπες κατεχόμενες εκτάσεις. Αν έρθει κάτι νομοθετικά να πάμε συνολικά”.

Απομένει να δούμε τι ακριβώς θα σχεδιαστεί με αυτά τα ζητήματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε άλλες περιπτώσεις ο Δήμος Πρέβεζας άσκησε ένδικα μέσα για κατεχόμενη έκταση… 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΠΛΕΣ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς στην Άρτα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ