prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΕΒΕΖΑΥΓΕΙΑ

Πρέβεζα: Κοινή ανακοίνωση Ιατρικών Συλλόγων για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Κοινοποίηση

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΡΤΑΣ -ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κατά τη διάρκεια βραδινής τηλεοπτικής εκπομπής στις 17/05 ακούσαμε με ιδιαίτερη έκπληξη τον πρώην Υπουργό Εργασίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Κατρούγκαλο να ομολογεί πως σε περίπτωση που υπάρξει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές θα επανέλθει το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ένα σύστημα εντελώς άδικο, που συνέδεε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα των ελευθεροεπαγγελματιών χωρίς καμία ανταποδοτικότητα όσον αφορά στο ύψος των συντάξεων αλλά και τη ποιότητα της περίθαλψης, και οδήγησε πολλούς συναδέλφους στα όρια των δυνατοτήτων τους καθώς κλήθηκαν να καταβάλουν δυσθεώρητα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές ακόμα και πάνω από 1500€ το μήνα.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας πρωτοστάτησαν τότε στην προσπάθεια να ανατραπεί το «φοροληστρικό» αυτό σύστημα, πράγμα που τελικά έγινε από τον κ. Βρούτση, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην καθημερινή λειτουργία των ιατρείων και το ίδιο θα κάνουν και τώρα σε οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς του. Όσοι ονειρεύονται επάνοδο στις εποχές της φοροεπιδρομής στα εισοδήματα των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών θα μας βρούνε απέναντι.

Περιμένουμε άμεσα να απαντηθούν τα ερωτήματα που προκύπτουν από την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις, ενώ η δημιουργία εντυπώσεων για γιατρούς με 200.000€ ετήσιο εισόδημα είναι τουλάχιστον αστεία για τις σημερινές εποχές και αναρωτιόμαστε σε τι αποσκοπεί. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση με τη μορφή της διάψευσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, πρέπει να φροντίσει για την αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, την ταυτόχρονη βελτίωση προς το ευνοϊκότερο του φορολογικού πλαισίου για τους ελευθεροεπαγγελματίες συναδέλφους, ώστε να μπορούμε βάσιμα να συζητάμε για την παύση του braindrain και τη μετατροπή του σε braingain.

                ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Ι.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΟΥΜΑΛΕΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ι.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ι.Σ. ΑΡΤΑΣ ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ι.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Ι.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ι.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις 3 και 4 Μαΐου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Πάργας και επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο Αύριο”, Αχιλλέα Γκούμα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία της Ηπείρου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ