prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΕΙΡΟΣΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας: Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Πρέβεζας

Κοινοποίηση

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας, με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα, όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για την κατάσταση που βρίσκεται λειτουργικά η τόσο κρίσιμη αυτή δομή.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας, με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα, όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για την κατάσταση που βρίσκεται λειτουργικά η τόσο κρίσιμη αυτή δομή.

Από τον διάλογο αναδείχθηκαν τα κύρια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με κυρίαρχα αυτά της υποστελέχωσης και της έλλειψης ικανού αριθμού σύγχρονων ασθενοφόρων.

Αναγκαία είναι για τους εργαζόμενους η επικαιροποίηση του οργανογράμματος με την ένταξη σε αυτό και των ήδη υπηρετούντων Επικουρικών, που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες μονιμοποίησής τους, αλλά και όλων των ειδικοτήτων, που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο διαρκές και δίκαιο αίτημα της ένταξης των εργαζόμενων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αλλά και της αναβάθμισης της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί, εύλογα, στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ, που εκχωρεί στους Διοικητές των Νοσοκομείων την δυνατότητα σύναψης σύμβασης με Ιδιωτικές Εταιρείες για την διενέργεια διακομιδών, μιας και όλοι αντιλαμβάνονται πως σε συνδυασμό με την σταδιακή απαξίωση του ΕΚΑΒ μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, ανοίγει η κερκόπορτα της εκχώρησης και αυτής της υπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς.

Από την συζήτηση αναδείχτηκε επίσης ως εξαιρετικά σημαντικό τοπικό πρόβλημα, η αδυναμία λειτουργίας του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, λόγω μη στελέχωσης, το οποίο θα έλυνε πάρα πολλά προβλήματα αναφορικά με την παραλιακή ζώνη και θα ελαχιστοποιούνταν οι χρόνοι πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής στις Υγειονομικές Μονάδες.

Τέλος, τέθηκαν τα προβλήματα προκύπτουν από την αδυναμία των τοπικών νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν σωρεία περιστατικών, τα οποία το ΕΚΑΒ αναλαμβάνει να διακινεί ανά την περιφέρεια χάνοντας πολύτιμο προσωπικό από το πεδίο ευθύνης του.

Οι εκπρόσωποι του κλιμακίου ανέλυσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τις οποίες δεσμεύεται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των Επικουρικών, ένταξη των εργαζόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού, τη δημιουργία νέων σταθμών σε διασύνδεση με τα Κέντρα Υγείας και τον εκσυγχρονισμό του στόλου.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το ΕΚΑΒ με προσωπικό 3.900 μόνιμο και επικουρικό και το παρέδωσε με 4.200. Έγιναν 312 προσλήψεις μόνιμων και 150 επικουρικών και είχαν προκηρυχθεί αρκετές ακόμη. Χρηματοδοτήθηκε το ΕΚΑΒ μέσω του ΕΟΠΥΥ με 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με αναδρομική ισχύ από το 2012 κι έτσι κατάφερε να μειώσει το χρέος του προς του Υπουργείο Άμυνας από τα 110 εκατομμύρια στα 45. Προστέθηκαν 330 ασθενοφόρα από τη δωρεά Νιάρχου και από διαγωνισμούς που λίμναζαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται απέναντι στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και είναι σταθερά προσηλωμένος στην εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν παροχής φροντίδας, περίθαλψης και υγείας για όλους τους πολίτες της πατρίδας μας.

ΠΗΓΗ: prevezanews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Χαρίτση-Σακελλαρίδη στη Βουλή – Επιστροφή Σακελλαρίδη στην ενεργό πολιτική

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ήπειρος: Καταπτώσεις στα ορεινά από τις βροχοπτώσεις

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πρέβεζα: Πραγματοποίηση άσκησης καταπολέμησης ρύπανσης θαλάσσιου περιβάλλοντος

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ