prevezatv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΕΒΕΖΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του ΟΦΥΠΕΚΑ στην Πρέβεζα επισκέφθηκαν μέλη του Ε.Π “Ήπειρος 2014-2020”

Κοινοποίηση
353643668_714875500644714_1083134655150090496_n

News Room13 Ιουνίου, 2023 11:050

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ στην Πρέβεζα , επισκέφθηκαν μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» στο πλαίσιο παρακολούθησης και ελέγχου των έργων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 100.000 €, που αφορά τη λειτουργία σύγχρονου κέντρου περιβαλλοντικής ερμηνείας με έμφαση στην αξιοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας και διαδραστικών μέσων επικοινωνίας.

Τον επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Carsten Rasmussen και τα κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπους της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και άλλων φορέων, υποδέχθηκαν στελέχη της ΜΔΠΠ Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ερευνητικών Έργων & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΟΦΥΠΕΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Αφού ξεναγήθηκαν στο κέντρο, παρακολούθησαν παρουσίαση για το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού και γνώρισαν την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής.

Τα μέλη της Επιτροπής δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το κέντρο περιβαλλοντικής ερμηνείας και τόνισαν τη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής αξίας.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έως τις 25 Ιανουαρίου η αποστολή των συμβολαίων ασφάλισης κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών στην ΑΑΔΕ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ο Δήμος Πρέβεζας Δίνει Προτεραιότητα Στην Τουριστική Ανάπτυξη

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σε κοινότητες της Δ.Ε. Λούρου περιόδευσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ