prevezatv.gr
0c19bc8e2fe791c04aaede77d0acbc9c Xl
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΕΒΕΖΑ

Υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών θα ενώσει Χανιά με Αθήνα και Πρέβεζα

Κοινοποίηση

Έχουμε αναφερθεί με πλειάδα ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr στο υποθαλάσσιο καλώδιο IONIAN,για υπηρεσίες ίντερνετ ultra-broadband, το οποίο συνδέει το Κροτόνε της Ιταλίας και την Πρέβεζα και πριν λίγες ημέρες η EXA Infrastructure , η μεγαλύτερη αποκλειστική πλατφόρμα ψηφιακής υποδομής που συνδέει Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε την επέκταση του δικτύου της στη Μεσόγειο, συνδέοντας την Κρήτη με την Αθήνα και την Πρέβεζα μέσω μιας δεύτερης διαφοροποιημένης υποθαλάσσιας διαδρομής ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής της επένδυσης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των πελατών της.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η EXA θα προσθέσει 550 χιλιόμετρα ενός νέου συστήματος DWDM σε δύο διαδρομές σκοτεινών ινών που θα εκκινούν από τα Χανιά της Κρήτης και θα φτάνουν σε Αθήνα και  Πρέβεζα, τα τρία αναδυόμενα hot spot συνδεσιμότητας στη Μεσόγειο, προσφέροντας πρόσθετες επιλογές δρομολόγησης της κίνησης δεδομένων που όπως είναι γνωστό αυξάνεται με υψηλό ρυθμό.

Προχωρά στην επένδυση αυτή, όπως επισημαίνει, συνυπολογίζοντας τα περίπου 11 νέα διεθνή μεγάλα υποθαλάσσια καλώδια που έχει ανακοινωθεί ότι θα προσαιγιαλωθούν στην Κρήτη.

«Η ζήτηση για αξιόπιστη συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας καθοδηγείται από την ανάπτυξη νέων υποθαλάσσιων καλωδίων που θα προσαιγιαλωθούν στην Κρήτη για να συνδέσουν την Ευρώπη με τις περιοχές υψηλής ανάπτυξης της Ασίας – Ειρηνικού και της Αφρικής. Επιπλέον, αρκετοί φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων έχουν ανακοινώσει νέες κατασκευές data center στο νησί καθιστώντας το ουδέτερο κόμβο διασύνδεσης για υποθαλάσσια καλώδια», δήλωσε σχετικά ο Steve Roberts, αντιπρόεδρος επενδύσεων δικτύων, της EXA Infrastructure.

«Η EXA βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να κατακτήσει μερίδιο αυτής της ανάπτυξης αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και αξιοποιώντας την επιτυχία της Trans Adriatic Express και της Ionian Cable. Αναμένουμε ότι αυτή η επένδυση όχι μόνο θα ενισχύσει την περιφερειακή μας παρουσία αλλά και θα τοποθετήσει την EXA ως τον κορυφαίο παίκτη στην παροχή αξιόπιστων και αποτελεσματικών λύσεων συνδεσιμότητας στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η απευθείας διαδρομή του νέου δικτύου προς την Αθήνα θα είναι έτοιμη να παρέχει υπηρεσίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 και η δεύτερη φάση αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου.

ΠΗΓΗ:https://www.atpreveza.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήπειρος: Αναζητούνται δεσμεύσεις για εκτέλεση του έργου ύδρευσης 4 νομών

Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συγκέντρωση κατά του φορολογικού νομοσχεδίου