prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΕΒΕΖΑ

Υπόμνημα με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες Πρέβεζας κατέθεσε ο Γιώργος Νίτσας στον Αλέξη Τσίπρα

Κοινοποίηση

Υπόμνημα στον Αλέξη Τσίπρα
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, με τη θεσμική του ιδιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Κεραμιδόγλου Αθανάσιο, Πάσχου – Καμακάρη Ιωάννα και τον Ζιώγκα Γιάννη, κατέθεσε υπόμνημα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη της Πρέβεζας στις 5 Μαΐου.

Ο κ. Νίτσας είχε μισάωρη συνάντηση με στελέχη του επιτελείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε το υπόμνημα, στο οποίο τονίζει όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Πρέβεζας, με κυρίαρχο το παλλαϊκό αίτημα για ανέγερση νέου σύγχρονου δημόσιου νοσοκομείου από τους πόρους του ταμείου Ανάκαμψης, κάτι που τόνισε αργότερα και στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Πρόταση για την οποία έχει δημόσια ενημερώσει η παράταξη με επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς από την 01/09/2020.

Η θεσμική αυτή ενέργεια του επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” έρχεται ως συνέχεια της κατάθεσης σχετικών υπομνημάτων για τα προβλήματα του Δήμου Πρέβεζας, στον πρωθυπουργό όπως και στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε πρόσφατα την πόλη της Πρέβεζας, αποδεικνύοντας ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας βάζει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.
Τα αιτήματα που έθεσε εγγράφως στον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Νίτσας είναι τα ακόλουθα:

 • Δημιουργία νέου δημόσιου Νοσοκομείου Πρέβεζας.
 • Υλοποίηση της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Γέφυρας Καλογήρου.
 • Ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Πρέβεζας και την ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής υπέρ των πολλών.
 • Στήριξη της υποψηφιότητας της Αρχαίας Νικόπολης ώστε να ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Μετάβαση χωρίς αντίτιμο των κάστρων-πολιτιστικών μνημείων εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας από τη δικαιοδοσία του ΤΕΘΑ στη δικαιοδοσία του Δήμου, με βάση συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης της “Ανάπτυξης Τώρα”.
 • Χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου σύγχρονου κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου.
 • Σχεδιασμό για την ενίσχυση του δημογραφικού προβλήματος των χωριών του Δήμου.
 • Πολιτικές για την άμβλυνση των ενδοδημοτικών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων με στοχευμένα σχέδια δράσεις για να επιτευχθεί οικονομική και κοινωνική συνοχή.
 • Το “Αντώνης Τρίτσης” αποδείχθηκε ανεπαρκές. Θα χρειαστεί ένας νέος “Φιλόδημος” για την αυτοδιοίκηση.
 • Κίνητρα για τη δημιουργία δημοτικών δομών πρόνοιας και βοήθειας των φτωχών δημοτών.
 • Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του ήπιου τουρισμού ευεξίας στην Πρέβεζα μέσω κατασκευής ενός Θερμαλιστικού Κέντρου.
 • Την ενίσχυση της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας και τη δέσμευση ότι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα παραμείνει στην Πρέβεζα.
 • Τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.
 • Την κατάργηση των διοδίων στην υποθαλάσσια σήραγγα, γι’ αυτούς που διαμένουν στις γύρω περιοχές και για όσους μετακινούνται για εργασία στο Άκτιο και την Πρέβεζα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Οικονόμου Αριστείδη

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Η γαστρονομία της Ηπείρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Επίσκεψη Προέδρου ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στο Στάδιο Πρέβεζας – Μεγάλες διοργανώσεις προτίθεται να φιλοξενήσει ο Δήμος

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ