prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Έχουμε προτεραιότητα να εγγυηθούμε την κοινωνία της συμπερίληψης

Κοινοποίηση

Συνάντηση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είχε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε συνεκτική δέσμη παρεμβάσεων.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη:

«Ιστορικά το ΠΑΣΟΚ , από την ίδρυσή του, έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στα ζητήματα που αφορούσαν το αναπηρικό κίνημα.

Δυστυχώς, όμως, η Ελλάδα έχει να κάνει πάρα πολλά βήματα για να φτάσει σε πρότυπα δυτικών ευρωπαϊκών κρατών όσον αφορά στην κοινωνία της συμπερίληψης, των υπηρεσιών και της στήριξης που πρέπει να έχουν οι συμπολίτες μας που ανήκουν στο αναπηρικό κίνημα.

Εμείς έχουμε προτεραιότητα κάθε νόμος, κάθε απόφαση του κράτους να ενσωματώνει τη διάσταση της αναπηρίας και πάντα με διαβούλευση με το αναπηρικό κίνημα.

Πρέπει επίσης να υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα, με μείωση της φορολογίας σε εισοδήματα που αφορούν συμπολίτες μας που είναι ανάπηροι πάνω από 67% και νέα αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας και των συντάξεων αναπηρίας.

Στο Πρόγραμμα μας δίνουμε πολύ μεγάλη βάση σε θέματα που αφορούν τις συντάξεις αναπηρίας, το νέο ΕΚΑΣ και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Αυτά μπορούν να γίνουν αύριο το πρωί γιατί είναι χαμηλό το δημοσιονομικό κόστος. Συμφωνώ τα προγράμματα των κομμάτων για όλα αυτά τα κοινωνικά θέματα να αποτιμηθούν από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ώστε να καταλάβουν οι πολίτες , οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι με αναπηρία, οι νέοι που έχουν πολλά προβλήματα, εάν όλα αυτά μπορούν πραγματικά να γίνουν. Ή για άλλη μία φορά θα οδηγηθείτε μετά τις εκλογές σε μία πολύ μεγάλη απογοήτευση.

Προτείνουμε ειδικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων που έχουν στην φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, που καταργήθηκαν από το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την παροχή από την πολιτεία βοηθού, φροντιστή για όλα τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, όχι ενός μικρού μέρους όπως συμβαίνει σήμερα.
Την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, τα σχολεία μας είναι πάρα πολύ πίσω και χωρίς αναβάθμιση των δομών ειδικής αγωγής δεν μπορούμε να φτάσουμε στην εκπαίδευση της συμπερίληψης, που είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Τη δημιουργία δημόσιων κέντρων χρόνιων παθήσεων για αποκατάσταση εκτός των νοσοκομείων, για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες,
Ένα άλλο θέμα στο οποίο έχουμε προτεραιότητα είναι η μεγαλύτερη επιδότηση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στις οποίες θα δραστηριοποιούνται σε σημαντικό βαθμό άτομα με αναπηρία.
Την καθολική παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στους κωφούς συνανθρώπους μας.
Ελέγχους στα ιδρύματα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία που διαβιούν σε αυτά , από κάθε μορφή κακοποίησης.
Δυστυχώς σε αυτό τον τομέα η χώρα μας έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Πρέπει να υπάρχουν πολλαπλοί έλεγχοι σε αυτά τα κέντρα και πολύ αυστηρές ποινές.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής είναι η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Το επιχείρημα αν δημοσιονομικά αντέχουν, έχει απάντηση στο ηθικό ζήτημα: Δεν είναι μόνο πόσα δίνεις, είναι και που τα δίνεις και γιατί τα δίνεις.

Εμείς έχουμε προτεραιότητα ο δημοσιονομικός χώρος να δοθεί στη νέα γενιά, σε ανθρώπους έχουμε χρέος να στηρίξουμε για να έχουμε την κοινωνία της συμπερίληψης και μιλώ και για το αναπηρικό κίνημα, στους ηλικιωμένους που ζουν με συντάξεις πείνας.

Για να γίνουμε μία ανθρώπινη κοινωνία πρέπει αυτός ο δημοσιονομικός χώρος με σοβαρές κοινωνικές υπηρεσίες και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα να στηρίξει τους ανθρώπους, που δυστυχώς η οικονομική και ενεργειακή κρίση οδηγούν στο περιθώριο.

Όσο και να ωραιοποιεί την κατάσταση η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματική εικόνα Τα στοιχεία των ευρωπαϊκών οργανισμών είναι δυστυχώς τραγικά. Δεν μπορεί σήμερα το 66% των εσόδων του κράτους να είναι έμμεσοι φόροι και συγχρόνως 120 εισηγμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα να έχουν τετραπλασιάσει τα κέρδη τους μέσα στο 2022, διότι κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού από τις ανατιμήσεις. Δυνατότητες υπάρχουν αρκεί να υπάρχουν ανθρώπινες προτεραιότητες».

ΠΗΓΗ: ertnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήπειρος: Με τι καιρό θα πάμε στις κάλπες [χάρτες]

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Με τους επαγγελματίες του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αμφορέας και τμήμα αμφορέα βρέθηκαν στο σπίτι άνδρα που συνελήφθη στη Χαλκιδική

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ