prevezatv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΕΙΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήπειρος “εν καμίνω” – Υψηλές θερμοκρασίες και μέτρα προστασίας

Κοινοποίηση

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σήμερα και σχεδόν όλη τη βδομάδα στην Ήπειρο. Χθες σε Άρτα και Κομπότι ο υδράργυρος άγγιξε τους 40 βαθμούς ενώ υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες και σε αρκετές άλλες περιοχές, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Φλαμπουράρι της Πρέβεζας, ελέγχθηκε άμεσα και πριν καταστεί επικίνδυνη για τους παρακείμενους οικισμούς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν όλη την εβδομάδα φτάνοντας στα όρια αντοχής ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον. Όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση επιβαρύνεται και οι αρμόδιοι απευθύνουν εκκλήσεις για μεν τα άτομα ευπαθών ομάδων να παραμένουν στα σπίτια τους ή να καταφεύγουν σε κλιματιζόμενες αίθουσες. Για δε τους επαγγελματίες και δη τους αγρότες να αποφεύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης της Πυροσβεστικής από σήμερα οριοθετείται ως υψηλός, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Την προστασία των εργαζομένων μετά τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ως γνωστόν απαγορεύεται η κυκλοφορία πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρέβεζα: Κοινή ανακοίνωση Ιατρικών Συλλόγων για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός- Σε διαβούλευση η περιβαλλοντική μελέτη του αυτοκινητόδρομου Ηγουμενίτσας- Μαυροματίου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ζευγάρι έκανε ψώνια με τραπεζική κάρτα που βρήκε στο δρόμο

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ