prevezatv.gr
Eleutheriadou Polo Ellada
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου, Ουγγαρία-Ελλάδα: Ώρα μεταλλίου για τα κορίτσια του πόλο

Κοινοποίηση

Η Εθνική πόλο γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα (16:30, ΕΡΤ3) την Ουγγαρία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, με έπαθλο την είσοδο στον τελικό και την εξασφάλιση ενός μεταλλίου.

Μεγάλες στιγμές ζει στην Ντόχα του Κατάρ το γυναικείο πόλο.

Η νίκη 14-12 επί της Ιταλίας, στον προημιτελικό της Δευτέρας (12/2), έφερε την Εθνική Ελλάδας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, για τρίτη φορά στην ιστορία της, πρώτη όμως μετά την κατάκτηση του τίτλου, το 2011 στη Σανγκάη.

Ύστερα από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν τον περασμένο μήνα και την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, η ελληνική ομάδα θέλει να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, κατακτώντας ένα ακόμα μετάλλιο.

Και θα το καταφέρει αν πάρει σήμερα τη νίκη στον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Οι Μαγυάρες έκαναν την έκπληξη στα προημιτελικά και απέκλεισαν την κάτοχο του τίτλου και πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία.

Παραμένει μια παραδοσιακή δύναμη του πόλο με δύο χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά η Ελλάδα της έχει… πάρει τον αέρα τελευταία, μετρώντας δύο νίκες στα τελευταία δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο το 14-12 του Αϊντχόφεν, στις 5 Ιανουαρίου.

Σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πάντως, μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με την Ουγγαρία, αλλά δεν έχει ξαναπαίξει μαζί της σε νοκ-άουτ αγώνα πρόκρισης. Η αντίπαλος της Εθνικής διαθέτει πλούσιο επιθετικό ταλέντο με κορυφαία την Ρίτα Κέστελι (δεύτερη σκόρερ του τουρνουά με 18 γκολ) και συμπαραστάτριες την Γκρέτα Γκουρισάτι (16 γκολ ως τώρα), την Ντορότια Σίλαγκι, την Κριστίνα Γκάρντα και τη Νατάσα Ριμπάνσκα.

Στα 2μ. το βάρος σηκώνουν δύο νατουραλιζέ παίκτριες, η Ρεμπέκα Παρκς (με καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία) και η Ζεραλντίν Μαϊέ (Γαλλίδα). Η βασική τερματοφύλακας Αλντα Μαγκιάρι στην καλή μέρα της αποτελεί εγγύηση, αλλά είναι ασταθής και γενικά η ουγγρική άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ισπανία, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρόωρος τελικός, ειδικά μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας. Αλλωστε, πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν συναντηθεί δύο φορές σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και άλλες δύο σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, πάντα με νικήτριες τις Αμερικανίδες.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του γυναικείου τουρνουά πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα:
Θέσεις 11-12

08:00 Μεγ. Βρετανία-Καζακστάν

Θέσεις 9-10

09:30 Κίνα-Νέα Ζηλανδία

Θέσεις 5-8

11:00 Αυστραλία-Καναδάς

13:30 Ολλανδία-Ιταλία

Ημιτελικοί

15:00 ΗΠΑ-Ισπανία

16:30 Ουγγαρία-ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ3)

Πήγη:www.newsbomb.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοπρατείται το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αγνοείται 80χρονη στο Καναλάκι Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δήμος της Καρδιάς μας!: Κάλεσμα συλλογής εμφιαλωμένων νερών για τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ