prevezatv.gr
ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήπειρος: Το ΕΣΠΑ φεύγει και το νέο ΕΣΠΑ… έρχεται

Κοινοποίηση

Η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 πραγματοποιήθηκε χθες στα Ιωάννινα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται, ενώ παράλληλα ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Ευγενία Παπανικολάου η δημόσια δαπάνη του προγράμματος «Ήπειρος» για το διάστημα 2014-2020 ήταν 295 εκατομμύρια ευρώ. Εκδόθηκαν συνολικά 106 προσκλήσεις, εντάχθηκαν 5.420 έργα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών επενδύσεων και οι νομικές δεσμεύσεις ανέρχονται στο 141%. Οι δαπάνες του προγράμματος ανέρχονται στο 95% ενώ αναμένεται να κλείσει με απορρόφηση 116%.

Από τους βασικούς τομείς που ενισχύθηκαν ήταν η επιχειρηματικότητα όπου μεταξύ άλλων χρηματοδοτήθηκαν 70 ερευνητικά έργα, 675 παραγωγικές επενδύσεις και ενισχύθηκαν με κεφάλαιο κίνησης 4056 επιχειρήσεις, ενώ στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος έγιναν έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικοί που εξυπηρετούν τις ανάγκες 67 χιλιάδων κατοίκων.

Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Ηπείρου που αναμένεται να ξεκινήσει, έχει συνολική δημόσια δαπάνη 426 εκατομμύρια ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άφησε στις διακοπές την τελευταία του πνοή

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Το σχέδιο του Σπύρου Ριζόπουλου για την οδική σύνδεση Μαυρομάτι – Πρέβεζα και ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Προκηρύχθηκαν αποχετευτικό και βιολογικός στο Μικρό Πάπιγκο

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ