prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνάκι: Η πιο γραφική & όμορφη παραλία στην Ήπειρο – βίντεο

Κοινοποίηση

Το Αλωνάκι Φαναρίου Πρέβεζας, είναι μία από τα ομορφότερες παραλίες της Ηπείρου.

Είναι ίσως η πιο όμορφη και γραφική παραλία της Πρέβεζας, ξεπροβάλει ξαφνικά ύστερα από ένα ξέφωτο ανάμεσα στα πεύκα και στους γκρεμούς. Τα απότομα βράχια και τα δέντρα κυριολεκτικά γαντζωμένα πάνω σε αυτά δίνουν ιδιαίτερη δυναμική στο τοπίο. “Κρυμμένη” μέσα σε μικρά δρομάκια που σε οδηγούν σε αυτή από το χωριό Βαλανιδορράχη και μέσα από ένα δάσος από πεύκα, ξεπροβάλλει ένας μικρός πανέμορφος κολπίσκος με έναν τεράστιο βράχο στη μέση του.

Οι μικρές σπηλιές που έχουν διαμορφωθεί και το πανέμορφο τοπίο κάνουν το Αλωνάκι must για όσους θέλουν να επισκεφθούν τις παραλίες του Ν. Πρέβεζας. Η παραλία είναι αμμώδης, με αρκετά βότσαλα κατά την είσοδο στο νερό. Δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες, αλλά υπάρχει μια καντίνα για να ζητήσετε ξαπλώστρα και να πάρετε καφέ, νερό ή πρόχειρο φαγητό. Τα πεντακάθαρα νερά του κόλπου και η “μυστικότητά” του, τον έκαναν τόπο ειδικής σημασίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η παραλία Αλωνάκι Φαναρίου απέχει 24 χλμ από την Πάργα και 43 χλμ από την Πρέβεζα και αποτελεί ένα αγαπημένο προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση και τη γαλάζια θάλασσα του Ιονίου.

Song: Scandinavianz – Sardinia
Music promoted by One Audio No Copyright Music
https://bit.ly/3BHRIVT

Instagram: n.p._production https://bit.ly/2QnGVYS
Viber: https://bit.ly/3AgJrIq

https://youtube.com/watch?v=Id8qsLjLWds%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ.Ν. Πρέβεζας: 5 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Μαιών και Μαιευτών

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Τσίπρας από Ηγουμενίτσα: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη σπίτι σου να pass»

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ελάχιστες οι ελεύθερες παραλίες στην Ήπειρο – Έχουν γεμίσει με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ