prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΕΒΕΖΑ

«Βροχή» τα έγγραφα στις διευθύνσεις των σχολείων της Πρέβεζας, δύο μέρες μετά το ατύχημα με θύμα μαθήτρια

Κοινοποίηση

Ένα μήνα περίπου μετά το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στην ε.ο. στην Ν. Σαμψούντα, με θύμα ανήλικη μαθήτρια, επανερχόμαστε προκειμένου να γίνει γνωστό ένα σοβαρό θέμα όσον αφορά στην ασφάλεια των μαθητών κατά τη μεταφορά τους με βάση το πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια.

Πρόκειται στην ουσία για απάντηση σε ένα εκ των πολλών ερωτημάτων που προέκυψαν και που δημοσίευσε το PREVEZATODAY την ίδια μέρα του ατυχήματος.

Και η απάντηση έρχεται μέσα από έγγραφο που έφτασε στις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας και επί της ουσίας τονίζει πως είναι επιβεβλημένη η παρουσία των γονέων στις στάσεις επιβίβασης-αποβίβασης των μαθητών.

Να θυμίσουμε πως το σοβαρό τροχαίο είχε γίνει στις 3 Απριλίου όταν η μικρή μαθήτρια παρασύρθηκε από Ι.Χ. στην προσπάθειά της να διασχίσει κάθετα την εθνική οδό, μετά την αποβίβασή της από το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε από το σχολείο της στον Λούρο.

Και ενώ η έρευνα καθώς και η προανάκριση ήταν σε εξέλιξη προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο, προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα, όπως είχε δημοσιεύσει τότε το PREVEZATODAY:

«Μεταξύ άλλων απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν πρώτα απ όλα για το εάν η μαθήτρια από τη στιγμή που κατέβηκε από το λεωφορείο θα έπρεπε να είναι μόνη της.

Εάν η στάση του λεωφορείου επί της Εθνικής Οδού, πρέπει να γίνεται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και εάν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις αυτές.

Η μαθήτρια, θα έπρεπε μόνη της να διασχίσει την Εθνική Οδό;

Τηρήθηκαν τέλος όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο, που αφορούν στην μεταφορά των μαθητών και την άφιξη (στην προκειμένη) επί της Εθνικής Οδού ή υπάρχουν παραλήψεις οι οποίες οδήγησαν στο σοβαρό αυτό τροχαίο με θύμα ένα μικρό κορίτσι;»

Δύο μέρες μετά το ατύχημα που οδήγησε την μικρή μαθήτρια διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, στις 6 Απριλίου, από τον Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας καταφθάνει έγγραφό στις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πρέβεζας με θέμα την «Μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2022-2023».

Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε άλλο έγγραφο της υπηρεσίας που εστάλη στις διευθύνσεις στις 9 Μαρτίου, με το οποίο ζητούνταν από τους Διευθυντές των σχολείων, να ενημερώσουν για τυχόν προβλήματα που διαπιστώνουν κατά την υλοποίηση του μεταφορικού έργου.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως, τα αιτήματα των δικαιούμενων μεταφοράς μαθητών, που αποστέλλονται από τις σχολικές μονάδες, θα πρέπει να περιλαμβάνουν ακριβή τόπο κατοικίας των μαθητών, να προσδιορίζετε επακριβώς ο συνοικισμός (όπου υπάρχει) και όχι γενικά το Τοπικό Διαμέρισμα που ανήκει ο συνοικισμός που κατοικούν οι μαθητές.

Ενώ, ως προς τον προσδιορισμό του τόπου κατοικίας, στο έγγραφο τονίζεται «παρακαλούμε και ευελπιστούμε στην συνεργασία των γονέων, καθώς επίσης κρίνεται επιβεβλημένη η παρουσία τους στις στάσεις επιβίβασης-αποβίβασης των μαθητών».

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως «Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσουν για απουσία συνοδού από διαδρομή (όπου αυτός απαιτείται) ή μη τήρηση της συγκεκριμένης διαδρομής του μεταφορικού μέσου και των στάσεων, οι οποίες οφείλονται σε υπαιτιότητα του αναδόχου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία – Χωρίς προβλήματα στο Δήμο Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Με νέο πρόσωπο ο ΑΟ Πρέβεζας στο πρωτάθλημα Ανδρών Δυτ. Ελλάδας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ