prevezatv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΕΒΕΖΑ

Διήμερες δράσεις τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Μουσείο της Νικόπολης

Κοινοποίηση

Με διήμερες δράσεις που αφορούν μικρούς και μεγάλους, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα γιορτάσει την 18η Μαΐου που έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Πιο συγκεκριμένα σε συνεργασία με το αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης θα πραγματοποιηθεί διήμερο εργαστήρι κεραμικής τέχνης σε συνεργασία με την Πρεβεζάνα Κεραμίστρια και Συντηρήτρια Έργων Τέχνης , Άλκηστη Περδικάρη.

Στις 18 Μαΐου και ώρα 9:30 το πρωί μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και στη συνέχεια θα κατασκευάσουν τα πήλινα σκεύη του νοικοκυριού μιας ρωμαϊκής κατοικίας στη Νικόπολη, ενώ τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο του Σχολείου.

Το διήμερο 18 και 19 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δυο δίωρες συναντήσεις για ενηλίκους οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πήλινα αντικείμενα τα οποία θα εμπνευστούν από τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Ο μέγιστος αριθμός είναι 17 άτομα γι΄αυτό απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 26820 89892 (Μαρία Καραμπά, Δευτέρα – Παρασκευή, 08:30 – 15:00).

Επίσης στις 18 Μαΐου και ώρα 20.30 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με σύνολα μουσικής τζαζ και χορωδίας, ενώ την ίδια μέρα η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φορείς και σωματεία τίμησαν την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Υπόμνημα με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες Πρέβεζας κατέθεσε ο Γιώργος Νίτσας στον Αλέξη Τσίπρα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πρέβεζα: πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο μέσα στον κόσμο (εικόνες)

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ