prevezatv.gr
Drepano Igou 768x432 1
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΕΙΡΟΣΠΡΕΒΕΖΑ

Οι παραλίες της Ηπείρου που είναι κατάλληλες για κολύμβηση

Κοινοποίηση

Τις παραλίες που είναι κατάλληλες για κολύμβηση στα διοικητικά όρια της Ηπείρου όρισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφασή της. Οι παραλίες αυτές παρακολουθούνται και αξιολογούνται για την ποιότητα των υδάτων τους.

Πρόκειται για τις ακόλουθες:

Στην Άρτα: Φράκτης Κορωνησίας, Κορωνησία, Ράμμα Σαλαώρας, Αλυκή- Κόπραινα.

Στην Θεσπρωτία: Δρέπανο – Μακρυγιάλι, Αγία Παρασκευή, Αρίλλας, Καραβοστάσι, Πλαταριά οικισμός και δύο ακόμη παραλίες στην περιοχή, Γαλλικός Μώλος, Ζάβια, Μπέλλα Βράκα, Μέγα Άμμος, Σαγιάδα, Κεραμίδι.

Στην Πρέβεζα: Βάλτος, Κρυονέρι, Λίχνος, Πάργα, Σαρακίνικο, Αμμουδιά, Αλωνάκι, Λούτσα Μύλος- Φλέβα, Μύτικας, Κανάλι, Καστροσυκιά, Λυγιά, Βράχος, Λιθάρι Δέσπως, Καλαμίτσι, Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας.

Η ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας παρακολουθείται συστηματικά από το 1988, σύμφωνα με την Οδηγία 76/160/ΕΟΚ «περί της ποιότητας υδάτων κολύμβησης», στο πλαίσιο του «Προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας».

Από το 2010 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ, υλοποιείται Πρόγραμμα Παρακολούθησης Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, καθώς και τον εντοπισμό προβληματικών περιοχών, προκειμένου να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας του θαλάσσιου αποδέκτη.

Το Πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, από το Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Πηγή http://www.ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άδ. Γεωργιάδης: Κόστος έως 5 ευρώ για εμβόλιο σε ιατρείο ή φαρμακείο – 6.500 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ το 2024

Στην Πάργα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στον ουρανό της Αθήνας σήμερα τέσσερα C-130 – Θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ