prevezatv.gr
ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΓΙΟΡΤΗ 1
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΕΙΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΕΒΕΖΑ

Πλήθος κόσμου στη γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα – Ανακοινώσεις Γεωργάκου

Κοινοποίηση

Η γιορτή της Σαρδέλας αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση αλλά και το ψάρεμα της σαρδέλας.

Το μεγαλύτερο παραδοσιακό λαικό πανηγύρι η “Γιορτή της σαρδέλας”, που μετρά μισό και πλέον αιώνα “ζωής” στα πολιτιστικά δρώμενα της Πρέβεζας και προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε χρόνο, ντόπιων και επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2/9 στο λιμάνι, στο χώρο του πάρκινγκ της οδού Σπηλιάδου.

Σαρδέλα στα κάρβουνα, ντόπια κηπευτικά, άφθονο κρασί συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και του χορευτικού του Δήμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία της γιορτής ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ξεχωριστής αυτής βραδιάς.

Ο κ.Γεωργάκος μάλιστα, ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της αναβίωσης της ναυμαχίας του Ακτίου μέσω του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG, καθώς και η δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ναυμαχίες προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την γιορτή της σαρδέλας υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας έχει πλούτο γεύσεων οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την τουριστική της ανάπτυξη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών για παιδιά και Εφήβους ταξιδεύει στο Δήμο της Πρέβεζας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αγρότες: Άνοιξε η εφαρμογή στο Gov.gr για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας: Δέσμη προτάσεων με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ