prevezatv.gr
74aa4898cc8f1aefb54d4f4eb5bf8296 Xl
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΕΒΕΖΑ

Προφάσεις επί προφάσεων από τη δημοτική αρχή για να μη συζητηθεί το θέμα της αγωγής της Μαρίνας στο δημοτικό συμβούλιο

Κοινοποίηση

Σε ακόμη μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας οι παρόντες βρέθηκαν “στο ίδιο έργο θεατές”, αναφορικά με την συνεχιζόμενη έως και… πεισματική άρνηση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, αλλά και του προεδρείου, να μη συζητηθεί το θέμα της αγωγής που έχει κάνει η Μαρίνα Πρέβεζας εναντίον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) ύψους 9.000.000 ευρώ.

Το θέμα είχε θέσει ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση ο σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Μάριος Κατσιώτης και επανέλαβε την απορία του γιατί το θέμα δεν μπήκε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, από τη στιγμή που συμφωνούσαν 4 παρατάξεις να ενταχθεί.

Αρχικά ο Πρόεδρος Λεωνίδας Αργυρός ισχυρίστηκε πως η διαδικασία συλλογής 11 υπογραφών δεν ήταν αυτή που έπρεπε (σ.σ. ο κ. Αργυρός σε παλαιότερη δέσμευσή του οταν ανέλαβε τα καθήκοντά του είχε πει ότι δε θα αρνείται συζήτηση κανενός θέματος), ενώ αργότερα επικαλέστηκε τη διατύπωση του θέματος και γενικώς πέρασε μία ώρα συζήτησης με αρκετή ένταση μέχρι να… πειστεί η δημοτική αρχή και το προεδρείο να δεχθεί να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση καταδείχθηκαν δύο βασικά σημεία, τα οποία και έχουμε περιγράψει αναλυτικά στο ρεπορτάζ μας.

Το πρώτο είναι πως είναι εμφανές ότι η δημοτική αρχή έρχεται σε αμηχανία να συζητηθεί αυτό το θέμα σε ένα δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο δεν έχει την πλειοψηφία μέχρι την 1-1-2024.

Το δεύτερο είναι -και επισημάνθηκε και στη συνεδρίαση- ότι με τη στρατηγική που ακολουθεί “αυτοεγκλωβίζεται” αναφορικά με την όποια αντίσταση μπορεί να προβάλει στην αγωγή, καθώς ουσιαστικά παραδέχεται ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο… έσφαλε και χρωστάει. Γιατί συμβαίνει αυτό, ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε και οι απορίες είναι πολλές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσαράξεις σκαφών στην Πρέβεζα και στη Θήρα λόγω της κακοκαιρίας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Market Pass: Συνεχίζονται οι αιτήσεις μετά την παράταση – Τι να κάνετε αν απορριφθεί

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Παρουσιάζεται το στρατηγικό σχέδιο για τη σύνδεση Πρέβεζας- Ιόνιας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ