prevezatv.gr
σκουπιδια Skoupidia
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΕΙΡΟΣ

Στη δικαιοσύνη για τα «τέλη ταφής» απορριμάτων οι Δήμοι της Ηπείρου

Κοινοποίηση

Απόφαση δικαστικής συνδρομής προς τους Δήμους της Ηπείρου που είναι διατεθειμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της Υπουργικής Απόφασης για την πληρωμή του λεγόμενου «τέλους ταφής απορριμμάτων», μέσω της παρακράτησης από τους Δήμους μέρους των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, έλαβε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. το μεσημέρι της Πέμπτης, ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, «ως μοναδικό μέσο αντίδρασης στους χειρισμούς του αρμόδιου Υπουργείου».

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση, «πρόκειται για ένα επιπλέον «χαράτσι» σε βάρος των Δήμων, για το οποίο δεν υπάρχει απάντηση εφόσον ούτε το μηχανισμό, ούτε τις υποδομές αλλά ούτε και τη δυνατότητα διαθέτουν οι Δήμοι για να αποφύγουν το συγκεκριμένο κόστος».

Ο κ. Ντακαλέτσης έκανε λόγο και για «προφανή αδικία και άνιση μεταχείριση σε βάρος των ορεινών Δήμων, αφού για τους νησιωτικούς Δήμους με πληθυσμό ως 1.000 κατοίκους, προβλέπεται η απαλλαγή τους από το τέλος ταφής. Αυτό δε συμβαίνει με τους μικρούς Δήμους της ηπειρωτικής χώρας».

https://www.7meres.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρέβεζα: Παρέμβαση για τις στέγες από αμίαντο από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ένθετο Οικονομία: Στο υπουργικό συμβούλιο τα νομοσχέδια για τον Αιγιαλό και την επιβολή φόρου 15% στα κέρδη των πολυεθνικών

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ένωση Βιομηχάνων Bιοτεχνών και Επαγγελματιών ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας στους πληγέντες της Θεσσαλίας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ