prevezatv.gr
Preveza 768x496 1
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗΠΕΙΡΟΣΠΡΕΒΕΖΑ

Το καρναβάλι γυναικών της Πρέβεζας

Κοινοποίηση

Το καρναβάλι της Πρέβεζας είναι το πρώτο καρναβάλι γυναικών σε όλη την Ελλάδα, το οποίο ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Το καρναβάλι αυτό διευρυμένο με μεγάλη συμμετοχή αλλά καθαρά γυναικείο αποτελεί πια θεσμό τη σημερινή ημέρα και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Στο καρναβάλι γυναικών συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 20 ομάδες με περίπου 1.000 καρναβαλίστριες.

«Ήταν μια παρέα 5-6 γυναικών, οι οποίες εκείνη την εποχή δεν έβγαιναν έξω, ήταν περισσότερο στα σπίτια τους και αποφάσισαν να μασκαρευτούν με ό,τι ρούχα είχαν μέσα στο σπίτι και να βγουν έξω στη γειτονιά και στη συνέχεια παρέα με παρέα γινόταν περισσότερες. Μετά εξαιτίας ενός άνδρα, του κυρίου Γιαμά, ο οποίος έπαιρνε ρεπό την Πέμπτη γινόταν η παρέλαση εκείνη την ημέρα», τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η Δήμητρα Κοψάρη παρουσιάστρια και υπεύθυνη της επιτροπής καρναβαλιού γυναικών στην Πρέβεζα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Πηγή: /www.ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ. Σταμενίτης, υφυπ. Αγρ. Ανάπτυξης στην ΕΡΤ: Τηρείται με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας

Επιμελητήριο Πρέβεζας – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής Επιχειρήσεων σε κατάρτιση για τις Δημόσιες Συμβάσεις

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κ. Μητσοτάκης: Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός – Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ